חגים·חלבי·שבועות

דעלקעלעך – גביניות

אני כבר שנים תרה ומחפשת אחר מתכון לגביניות שישביע את רצוני,

ניסיתי המון בצקים, מהמון מתכונים,

עד שהגעתי למסקנה שבצק שמרים לא עונה לדרישותי בקטע הזה,

18

והחלטתי לנסות מתכון מסורתי שעובר מדור לדור אצל הסבתות ההונגריות שלנו,

12

מצאתי אותו שם,

בספר מתכונים משפחתי, שנכתב פעם פעם, בלי כמויות והסברים מידי טובים,

אבל בצק עם פריכות נהדרת שעוטפת ברכות את מלית הגבינה העסיסית.

13

כן, גם עם המלית התעסקתי עד שהצלחתי להרכיב את המתכון המדויק שערב לחיכי,

הבצק והמלית מלאים כל טוב, ושומנים טובים כמובן.

5

ולכן החלטתי לעשות את הדעלקעלך במיני, ממש, קטנטנים של 2 ביסים, מה ששומר על מצפון נקי גם בשבועות.

1

הגביניות מאבדות קצת מהפריכות שלהם לאחר ההקפאה, ולכן ממולץ לחמם אותם טיפה בתנור לזמן קצר על חום גבוה ע"מ להחזיר לו את הפריכות הרצויה,

הגביניות נשמרות מעולה במקרר בקופא אטומה.

19

דעלקעלעך של דודה חייצ'ו | 72 יחידות מיני

מרכיבים:

לבצק

350 גר' קמח תופח

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 גביע שמנת חמוצה

1 כף סוכר

1 חלמון

למלית:

500 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

100 גר' חמאה רכה

2 ביצים

1 כוס סוכר

4 סוכר וניל

1/2 כוס קמח

תבנית שקעים קטנים

אופן ההכנה:

מעבדים בידיים או במעבד מזון את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, ומקררים לפחות 3 שעות.

7

מכינים בינתיים את המלית.

מערבבים היטב את כל חומרי המלית ושומרים במקרר

מכינים את הגביניות

8

מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, בעובי 2 מ"מ.

9

חותכים לריבועים בעזרת קורצן או סכין, קוביות בגודל 7*7 ס"מ.

10

בעזרת שק זילוף או כפית מניחים במרכז הריבוע תלולית מכובדת של הגבינה.

12

סוגרים את הגביניות:

מרימים את 2 הקצוות המנוגדים ומצמידים אותם

14        16

15

מדביקים שוב את הקצוות השניים ומדביקים למרכז,

17

מניחים בתבנית שקעים, לא דוחפים את העוגיה לתוכה,

10

שמים במרכז ולאט לאט במשך האפיה העוגיה תחליק פנימה,

11

אופים בתנור על חום של 180 מעלות כ15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת טיפה, או שהקצוות מזהיבות מעט,

3

מוציאים מהתנור ומצננים,

2

מקררים היטב מניחים בכלי הגשה,

בוזקים אבקת סוכר בשפע, ומגישים.

6

הערות:

*ניתן להכין את הבצק והמלית כמה ימים לפני ולשמור במקרר.

מחפשים מה עוד להכין לשבועות?

טראפלס שוקולד דולסי

טראפלס שוקולד – פינוק גדול במאמץ קצר

עוגת שמרים גבינה מפנקת ועשירה

פריז זה כאן – פחזניות אליפות

סלט חלבי ומפנק…

עוגת קונקורד חגיגית

עוגת מוס קפואה

הכנתם משהו?

שלחו לי תמונה למייל או כתבו לי בתגובות!

אני יותר מאשמח לשמוע מכם.

תמשיכו לבקר, כי אני ממשיכה להפתיע כאן לפני החג…

30 תגובות בנושא “דעלקעלעך – גביניות

  1. נראה מדהים
    אני הולכת לנסות.
    מכינה כל שנה גביניות מקסימות.
    אבל השנה אנסה את אלו.
    כמובן אחזור לכאן לשתף בתוצאות.

    תודה

    אהבתי

  2. ברוכי,
    הכנתי שנה שעברה חוזרת שוב!!
    נראה לך יצא טוב אם אכין היום ואקפיא בתבנית שקעים בלי לאפות בכלל
    ובשישי אפשיר ואופה?
    אם כן, איך הכי טוב להפשיר?
    והכדורי גבינה ליגה, ממליצה לכל מי שרק אפשר שיכין…
    חיכיתי כבר לשבועות שיהיה תרוץ להכין אותם!
    תודה!

    אהבתי

    1. הי
      איזה כיף לי לשמוע, אני ממש ממש שמחה!
      לגבי המלית , אני קצת חוששת להקפיא , כי תערובת הגבינה יכולה להפריש נוזלים,
      במידה והתערובת ממש יבשה אולי שווה לנסות,
      אפשר להקפיא אחרי האפיה ולחמן טיפה בתנור אחרי ההפשרה
      בהצלחה!!!!

      אהבתי

  3. הי
    הכנתי לשבת ויצא מיוחד מאד
    לשבועות אני יכין כפול…:)

    הגבינה יצאה הרבה יותר נוזלית משלך לא יודעת למה

    אהבתי

      1. סיננתי אבל כנראה לא מספיק,
        הגבינה היתה נפוליון 16% שומן אולי לכן?

        חוץ מזה בבצק לא כתבת כמה גרם השמנת חמוצה אז שמתי חצי גביע גדול
        ויצא בצק מהמם וממש קל לעבוד איתו
        המתכונים שלך ממש נראים טוב אני כבר הולכת לנסות עוד דברים….

        אהבתי

      2. אני לא חושבת שבגלל אחוזי השומן,
        סביר להניח שכנראה בגלל הסינון, אני ממש מוציאה להם את הנשמה בסינון… 😉

        לגבי הבצק, מדובר בגביע של 200 מ"ל

        בכל אופן, ממש שמחה שיצא טוב ואהבת,
        מוזמנת תמיד לבוא לבקר כאן…

        אהבתי

  4. שלום, ברוכי!

    הכנתי את הבצק והמלית, לאחר שלוש שעות במקרר הבצק רך מאד ואי אפשר לעבוד איתו. אני מאשימה את החום של הקיץ… בינתיים שמתי במקפיא. יש לך הצעה אחרת?
    עוד משהו… המלית שלך נראית יציבה מאד, ושלי נוזלית לגמרי. מה אפשר לעשות? האם כדאי להוסיף איזשהו מייצב? או שפשוט צריך לקרר אותה היטב כך שהחמאה תגבש אותה?

    תודה רבה! מחכה בינתיים עם המשך החומרים, ויש כבר כמה גביניות בתנור!

    אהבתי

    1. הי אביטל
      הסיבה לבצק רך יכולה להיות מ2 דברים: 1. חום לא נורמלי ששורר עכשיו, 2. עיבוד יתר של הבצק
      ממליצה באמת לשמור בינתיים במקפיא

      לגבי המלית, אם השתמשת בגבינות שמנת או סיננת את כל הנוזלים לכאורה הבעיה היא שהחמאה צריכה לגבש אותו

      המון הצלחה!

      אהבתי

  5. היי ברוכי,
    תודה על כל המתכונים המאלפים!!!
    רציתי לדעת אם אפשר קמח רגיל ואם כן כמה?

    אהבתי

  6. היי ברוכי,
    תודה על המתכונים הנהדרים והמגרים!!!!!!
    שאלה לי כמה זה 350 גר' קמח תופח
    והאם אפשר קמח רגיל+א"א ואם כן אז כמה??
    תודה וחג שמח

    אהבתי

  7. היי ברוכי, ניסיתי את המתכון המדהים הזה ויצא טעים במיוחד!
    הגביניות נטרפו להן אחת אחת!
    תודה רבה על המתכון הזה ועל שאר המתכונים שלך, תמשיכי תמיד לשתף מניסיונך.
    תודה רבה לך!

    אהבתי

  8. הי ברוכי, זה נראה מעולה!
    המילוי הגבינתי הזה מתאים גם למילוי של בצק שמרים?
    יש לי בצק מוכן, שאת חלקו אמלא במילוי הקקאו הרגיל שלי, ומחפשת לעשות כמה צמות שמרים עם מילוי חלבי. זה מתאים?

    אהבתי

  9. ברוכי מקסים!
    איזה תמונות יפות! ואיך את מכינה את הסרטונים החמודים הללו בלי שרואים את הידיים שלך ??
    ולגבי המתכון האם אפשר להמיר לשמן כי לא אוהבים אצלינו חמאה ומרגרינה לא מכניסה
    תודה
    תמשיכי ללעשות חיל

    אהבתי

    1. הי רותי, כיף לראות אותך,
      לגבי המרת החמאה בשמן, מאמינה שאפשרי אבל זה בטוח יפגום בפריכות של הבצק,
      אולי תנסי שמן קוקוס?
      לגבי הסרטונים זה קובץ הרצה של תמונות ולא סרטון ולכן לא רואים את הידיים

      אהבתי

  10. ברוכי
    מהמם המתכון
    רק רציתי לשאול אם אין לי תבנית שקעים
    אפשר לאפות ישר על נייר אפיה ?
    או שזה יפתח
    השמח לתשובה
    ותודה על כל המתכונים.

    אהבתי

    1. הי שולה, תודה
      אם את בוחרת לאפות ללא תבנית שקעים (יש להשיג בחנויות חד פעמי כזה) מומלץ לסגור את הפינות בקיסם
      וגם לשים בתוך מנג'טים מנייר

      הצלחה

      אהבתי

  11. נראה פשוט מעולה מעולה!!!!!!!!!!!!
    יש לך מתכונים פצצה אחד אחד
    לגבי הגבינת שמנת יש גבינה של מחלבת כפר תבור שזה הבדץ, אני קונה אותה ביש

    אהבתי

  12. היי ברוכי זה נראה ממש מעדן….
    שיהיה לך בהצלחה ותמשיכי לשלוח לנו דברים טעימים……

    אהבתי

  13. נראה מעולה!

    איך מכינים גבינת שמנת לבד או לחילופין איפה ניתן למצוא גבינת שמנת בכשרות בד"ץ העדה החרדית?

    אהבתי

    1. תודה חני, גבינת שמנת בייתי מכינים משמנת חמוצה, שמים בחיתול בד ובמסננת למשך 24 שעות מחוץ למקרר
      הכמות נהיית חצי מהכמות במקור, אבל זה עדיין יותר זול מגבינה קנויה

      אהבתי

נא לא להגיב כאן יותר. עברנו לאתר החדש https://www.bbruchy.com/ , תודה.

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s