עוגה·קינוח

עוגיות שוקולד הורסות!!!!

כן, הורסות את הדיאטה!

אבל מה? שוות כל ביס!!! במיוחד לשוקוהוליקים.

בכלל לא ידעתי שכ"כ הרבה עוקבים אחרי הבלוג שלי,  וכ"כ מרגש אותי לשמוע דשי"ם על חברות ומשפחה שנכנסות לבלוג שלי ומחכות כל יומיים לקרוא פוסט חדש,

על החברים של בעלי, שמספרים שהנשים שלהן מחזיקות את האתר במועדפים, כדי להיכנס מידי פעם,

12.jpg

אז אני חייבת התנצלות לכל אותם צופים שנכנסו בחודש האחרון והתאכזבו לראות שאין חדש,

אני בתקופת עומס נוראית, אבל משתדלת לבשל לכן כל הזמן עוד ועוד מתכונים….

———

הפעם החלטתי להביא לכם את המתכון של העוגיות האלה,

6

הן עוגיות טעימות  ודי מוכרות, במתכון המקורי המרתי את החמאה למרגרינה, ואח"כ ממרגרינה לשמן,

יצא מצוין,

מה גם שמצאתי פטנט שמקל מאוד על הכנת העוגיות,

10.jpg

בסה"כ העוגיות עצמן קלות להכנה ולא לוקחות יותר מ20 דקות הכנה.

ומתחסלות, יותר מהר מזמן ההכנה שלהם.

1234.gif

כדאי להשקיע בשוקולד מריר עם אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו, ככל שהשוקולד יהיה יותר מר, העוגיה תיהיה פחות מתוקה

עוגיות שוקולד מושחתות:

כ- 50 עוגות בגודל בינוני

225 גר' שוקולד

60 גר' מרגרינה או שמן

2 בצים

3/4 כוס סוכר חום

1 כף תמצית וניל

2/3 כוס קמח

1/2 כפית א. אפיה

150 גר' שוקולד ציפס /שוקולד מריר קצוץ

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות

ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים ומוסיפים את המרגרינה

מקציפים בימים שלמות בקערת המיקסר עד לקבלת קצף תפוח ויציב,

מוסיפים את הסוכר בהדרגה,

1

מוסיפים את שאר המוצרים היבשים ומקפלים לתוך הקצף בתנועות קיפול עדינות,

מוסיפים את השוקולד המומס עם המרגרינה ומאחדים הכל

4

במתכון המקורי מכניסים את השוקולד ציפס ומערבבים ואז מניחים תלוליות עם 2 כפיות על ניר אפיה,

אני מצאתי פטנט שיכול להקל מאוד על הכנת העוגיות, שמים את תערובת העוגיות בשק זילוף,

5

מזלפים תלוליות שוות על נייר האפיה ומפזרים מעל את ה'צ'וקלדצ'יפס'

7

מכניסים לתנור את העוגיות ואופים כ10-15 דקות, העוגיות מקבלות קרום ונסדקות ובפנים נשארות רכות ועסיסיות,

8

לא מפרידים את העוגיות מהנייר מיד אחרי האפיה,

יש לצנן את העוגיות לגמרי ועדיף אפילו להקפיא, ואז לקלף אותן מנייר האפיה,

DSC_3135

אני הכי אוהבת אותן עם כוס חלב קר.

מה עוד אפשר לעשות עם העוגיות המקסימות האלה? קוקילידה כמובן

בתאבון

 

17 תגובות בנושא “עוגיות שוקולד הורסות!!!!

  1. כבר מזמן ראיתי את הפוסט הזה והבטחתי לעצמי להכין יום אחד
    הכנתי היום, אבל הם לא יצאו כאלה יפים כמו שלך
    השתטחו נורא
    מה יכולה להיות הבעיה?

    אהבתי

    1. הי,
      בעיקרון לעוגיות אין הרבה נפח וגוף, הן משתטחות,
      אם קיבלת עוגיות ממש ממש שטוחות לכאורה חסר לך בכמות של הקמח, אבל לא יותר מידי.
      חוסר בסודה לשתיה גם יכול לעשות את הבעיה, אבל זה רק במידה ולא שמת בכלל

      אהבתי

      1. תודה שהגבת מהר כל כך, אני מאד נהנית מהבלוג ומשתמשת בו הרבה
        השתמשתי בכוס חד פעמית, כנראה שזו הסיבה.
        איזה גודל כוס את משתמשת?

        אהבתי

  2. יאוווו!!!! יצא מעולה!! ויפיפה… מתכון קל ומעולה! הרעיון של השקית זילוף מדהים!!!

    תודה רבה!!

    אהבתי

  3. הבטחתי לשתף! ואמא שלי כבר הספיקה לפני..
    יצא מהמם, הכנתי מייד אח"כ עוד כמות שגם עליה לא גמרו לריב.
    חייבת להכין את זה שוב, הפעם מתחשק לי לגוון ולשים משהו אחר במקום שוקולד
    אעדכן בניסוי.

    אהבתי

    1. תודה, אני שמחה לשמוע, וגם מאמא שלך,
      רעיונות לגיוונים,
      שוקולד לבן, אגוזי לוז קצוצים, פקאנים מסוכרים קצוצים, מרשמלו קצוץ, והייתי אפילו מנסה סוכריות מנטה שבורות, למי שאוהב,

      מחכה לקבל עידכונים על הגיוונים שלך

      אהבתי

  4. נראה טעים!!!
    אפשר לוותר על השוקולדצ'יפס מעל? יותר אוהבת סדוק מלמעלה…. זה יפגע בטעם?

    אהבתי

נא לא להגיב כאן יותר. עברנו לאתר החדש https://www.bbruchy.com/ , תודה.

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s