כללי

פררו קשיו

 

זו לי הפעם הראשונה שאני משתתפת באתגר כחומר ביד היוצר  של מנטקה

 

אתר מנטקה אתר הקודיטוריה הישראלי מזמינה את הבלוגרים לאתגר את עצמם ולהביא מתכון של קינוח או מאפה בו החומר גלם החודשי דומיננטי מאוד,

החודש כמובן נבחר הקשיו כחומר גלם מרכזי

אז סוף סוף יש לי בלוג משלי, ואני יכולה גם להשתתף באתגר,

מהרגע שראיתי את חומר הגלם התהפכתי על משכבי ולא הצלחתי להרדם,

את אהבתי לפררו רושה אני לא מסתירה, אפילו שאין לי מושג מה באמת הטעם שלו…. (בעיות כשרות)

4

את הפררו רושה כבר הצלחתי לשחזר מטעמי ילדות רחוקים שמאז הזיכרון רודף אותי, ושמחתי שהצלחתי להביא את הממתק הזה בכשרות מהודרת אלי הביתה,

11

אז עכשיו הגיע תורו של הפררו קשיו, התחלתי לבנות אותו, כשהגעתי לשכבת הקשיו החיצונית היה חסר לי משהו בטקסטורה כדי שידמה לוופל הקריספי בפררו האמיתי,

בהברקה של שניה,

תפסתי חתיכת קרמל גדולה שהכנתי למשהו אחר, ופשוט זרקתי למעבד מזון, טחנתי, טעמתי, ו..

כן, זה בדיוק מה שהיה חסר לי, ההתפצפצות של הקרמל ממש השלימה את הקריספיות החסרה,

13

אז הנה לפניכן המתכון כולו, וזה בדיוק מתאים לחנוכה כשלא גומרים לארח, אמנם דורש השקעה, אבל המאמץ שווה את הטעם.

אני ממליצה לחלק את העשיה ליומיים, יום אחד להכין את המילוי קרם שוקולד ולמחרת אחרי הקפאה טובה להמשיך.

1

 

מתכון לכ 25 יחידות

למילוי שוקולד:

25 יחידות קשיו קלוי מלוח

100 מ"ל קצפת צימחית

125 גר' שוקולד
לקרמל:
חצי כוס סוכר

לציפוי:

2 כוסות קשיו טבעי

1/3 כוס דבש

1/2 כוס קוקוס טחון

כפית מים

שברי קרמל

קורט מלח

 

לציפוי שוקולד:

200 גר' שוקולד מריר

חצי כוס קשיו קלוי מלוח

 

אופן ההכנה:

קרם שוקולד:

מרתיחים במיקרוגל או בסיר את השמנת ומכניסים לתוכו את השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה, משאירים להתיצבות בטמפרטורת החדר.

לאחר  ההתייצבות מזלפים  כדורים גדולים של שוקולד על תבנית,מניחים במרכז כל שוקולד קשיו שלם, מביאים להקפאה מוחלטת,

לאחר הקפאה מוחלטת מגלגלים בין הידיים ליצירת כדור מושלם,

IMG_24231

קרמל:

במחבת כבדה מחממים את הסוכר עד שכולו נמס והופך לצבע חום, שופכים על נייר אפיה, ונותנים לו להתקרר.

ציפוי קשיו:

שמים במעבד מזון את הקשיו, הקוקוס, הדבש, המלח, והקרמל, טוחנים למסה אחידה, אם המסה לא נתפסת מוסיפים כפית מים,

מצפים את הכדורי שוקולד בציפוי קשיו, ניתן לרדד את הציפוי בין 2 ניירות אפיה ולקרוץ עיגולים / צורות שונות ולעטוף ככה את הכדור, אפשרי גם פשוט ליצור יריעות עם הידיים עד לציפוי המושלם של הכדור, מקפיאים שוב,

IMG_2440

ציפוי שוקולד:

ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, או לחילופים על בין מארי,

IMG_2441

קוצצים את הקשיו הקלוי ומוסיפים לשוקולד,

IMG_2442

מערבבים וטובלים את הכדורים בעזרת מזלג, מנערים מעודפי שוקולד ומניחים לייבוש,

מומלץ לעשות את זה בכלי צר וגבוה כמו כוס קרטון.

 

מקררים ועוטפים בנייר כסף/זהב/צבעוני שמתאים לפרלינים, (אפשר גם למחזר מעטיפות של חב' שוקולד…)

3

 

רוצים תוויות אמיתיות של פררו קשיו כמו פררו רושה?

12

הנה ממש כאן תוויות פררו קשיו, מצורף הקובץ ובו התוויות,

לגבי הגזירה, אין ברירה תצטרכו קצת לטרוח… 😉

2

                                                                              By the way

חגגנו את יום הנישואין העשירי השבוע

לארגן ערב שקט בבית אחרי 10 שנות נישואין עם ב"ה 4 ילדים מקסימים זה כבר פרויקט,

אבל לא ויתרתי, החלטתי לפתוח מסעדת גורמה בבית…

עם פרחים, יין, כיסוי לכסאות וכל מה שצריך….

בתפריט:

ניוקי ביתי בציר עגל וקרעי אנטריקוט צרובים

 

מרק עדשים אדומות בלחם

סטייק אנטריקוט על קרם תפו"א ואפונה, ניוקי בפרורי לחם ('שלישקס', להונגרים שבינינו) ופאי רועים בצנצנת

IMG_0655

לקינוח,

כדור הפתעה – כדור שוקולד חלול ובתוכו מסתתר פחזניה עם קראנץ פריך במילוי קרם פטיסייר, על כדור ההפתעה שופכים רוטב טופי קרמל מלוח רותח, והוא לאט לאט ממיס את הכדור שוקולד ומתגלית הפחזניה

 

ולמי שרוצה לראות את זה באמיתי

אז הנה הסרטה, לחצו כאן

 

אז בתיאבון לכולכן,

אם יש לכם שאלה, הארה או הערה, אתם מוזמנים לכתוב לי, התגובות שלכם נותנות לי את הכוח לנוע לפוסט הבא…

בהצלחה

ברוכי

 

מודעות פרסומת

10 תגובות בנושא “פררו קשיו

    1. בטח!
      הרעיון הוא שימוש בתפו"א עם כמה שפחות נוזלים, ולכן אני אופה אותם בתנור כשעה, ואז מוציאה ומקלפת,
      היחס הוא:
      1 ק"ג תפו"א קלוף ומוכן
      300 גר' קמח
      זו כמות גדולה יחסית
      מועכים את התפו"א ולשים יחד עם הקמח עד שמתקבל בצק נעים, טיפונת דביק,
      מגלגלים נחשים (חשוב לקמח את המשטח לפני שלא ידבק) וחותכים לגודל הרצוי
      מרתיחים בסיר מים ומלח וזורקים פנימה בגלות קטנות שלא יקרר את המים.
      אחרי דקה או 2 הם צפים, מוציאים למסננת או מעבירים מיד למחבת עם התיבול או הרוטב,
      מקפיצים ברוטב ומגישים,
      בהצלחה
      תחזרי לשתף

      אהבתי

  1. זה נראה מדהים!
    אשמח גם למתכון לפררו רושה רגיל, נשמע מעניין מאוד. למרות שלפי הרמה שלך פה, אין לי מושג אם אני מסוגלת לכגון אלו.
    אבל בכל זאת, משהו שתמיד נראה לי טעים בפרסומות שאני גם יכולה לאכול?
    בהצלחה עם הבלוג החדש, יחסית.

    אהבתי

נא לא להגיב כאן יותר. עברנו לאתר החדש https://www.bbruchy.com/ , תודה.

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s